DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ekm

Her hafta okulumuzda 1 Ayet 1Hadis paylaşılmaktadır. Bu haftamızın ayet ve hadisi fotoğrafta verilmiştir.

Ekm

Bu hafta mesleğim projesi kapsamında  Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn Kayahan SUBAŞI'ya öğretmenlik mesleğini anlattığı için teşekkür ederiz. 4 okulumuzun katılımıyla gerçekleşen programda okulumuz koordinatör okul olarak görev almış olup program gerçekleştirilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ekm

Doktorluk mesleğini ve karşılaşılan durumları anlatmak üzere okulumuza şeref veren Sn Dr. Eşref Araç Hocamıza yaptıkları samimi anlatım ve sunum için teşekkür ederiz.

Ekm

Öğrencilerimiz çevra camiilerimizde hutbe vererek kendielrini geliştirmeye ve deneyim kazanmaya devam ediyorlar. Allah muvaffak etsin.

Ekm

Okulumuzda aylık yapılacak deneme sınavlarına başladık. Öğrencilerimizin gelişimi ve ilerlemelerinde deneme sınavlarımızla birlikte kendilerine rehberlik etmeye her zaman devam edeceğiz.

Ekm

Okulumuzda afad ve acil durum eğitimi uygulandı.

Eyl

Bestami YAZGAN hocamızın Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında okulumuzu ziyareti için kendilerine teşekkür ederiz.

Eyl

Mevlid-i Nebi etkinliğimize katılımızınızı bekleriz. Ayrıca  etkşinliğimize katılarak bizleri ve okulumuzu onurlandıracak olan Dr. Osman YAĞMUR hocamıza şimdiden teşekkür ederiz.

Eyl

Başvurular okulumuza şahsen alınmaktadır.

Eyl

Okulumuza yeni gelen 9.sınıf öğrencilerine oryantasyon çalışmaları yapıldı.Rehber Öğretmenimiz Ramazan Coşkun tarafından okulumuzun tanıtımı yapıldı, okılumuzun işleyişi hakkında bilgi verildi.Okul müdürümüz Haydar Korkmaz da öğrencilere kolonya ikram ederek ''hoşgeldiniz'' dedi.

Eyl

Okulumuzda öğle arası her gün öğle namazı cemaatle kılınıyor.Ayrıca pansiyonumuzda da namazlar cemaatle kılınıyor.

Eyl

Eğil Belediyesinin düzenlediği ''EğilTanıtımı Bisiklet Yarışması'' etkinliğine  okulumuz bisiklet takımı ile katılım sağladık.Programı düzenleyen başta Eğil Kaymakamı Sn.Volkan HÜLÜR Beyefendiye ve Kurmaylarına teşekkür ediyoruz.

Tem

2021-2022 Eğitim öğretim yılında Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu olarak bünyemizde İmam Hatip Proje Ortaokulu açıldı.Öğrencilerimiz sınav yoluyla alınmaktadır.Derse giren öğretmenlerimiz kendi branşlarında yetkin ortaokul öğretmenlerimizden oluşmaktadır.Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulumuzda sınav yoluyla 5.sınıf açılacaktır.5.sınıflarımız 30-30 olmak üzere 2 şubeden  oluşmaktadır.Öğretim şekli tam gün olup 08.10-15.10 aralığında eğitim verilmektedir.Öğle arası 40 dakikadır.

Derslerimiz ortaokul müfredatına göre işlenmektedir.

-6 saat İngilizce, 6 saat Türkçe, 3 saat Sosyal Bilgiler,2 saat Bilişim Teknolojileri,

-5 saat Matematik,4 saat Fen Bilimleri,1 saat Beden Eğitimi ve Spor dersleri,

-2 saat Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 2 saat Kuran-ı Kerim, 2 saat Arapça ve  2 saat Peygamberimizin Hayatı dersleri  işlenmektedir.

Ortaokulumuzda sosyal,sportif ve kültürel faaliyetlerde mevcuttur.Öğrenclerimiz ortaokullar arası futbol yarışmalarına katılım göstermiştir.Bisiklet yarışmasında da Diyarbakır il 1. olmuştur.