DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını okulumuz bahçesinde öğrencilerimizin performansları ile kutladık.

Nis

Kayapınar Öğrenci Etkinlikleri kapsamında Ortaokul 7. sınıf öğrencileri arasında 18.04.2024 tarihinde gerçekleştirilen "İngilizce Bilgi Yarışması" finalinde okulumuz öğrencileri 20 soruda 19 doğru bilerek ilçe bazında 1. Oldu.

Tebrikler...

Nis

ÇEDES kapsamında Kayapınar İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Bilgi yarışmasında okulumuz, yedek sorular da dahil Şehit Halit Gülser AİHL ile yenişememesi üzerine çekilen kura neticesinde İlçe 2.si olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ederiz

Mrt

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü  tarafından düzenlenen "Dijital Geleceğin Anahtarı: Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler" temalı etkinliğe katıldık. Kayapınar Halk Kütüphanesindeki etkinlikte "yapay zeka temelli akıllı kütüphaneler" konulu sunumun ardından şiir dinletisi ve Güzel Sanatlar Lisesi'nin türkü konserini dinledik.

Mrt

Müslüman alemi olarak bolluk ve bereket ayı olan Ramazan ayımızı karşılamanın sevinci içerisindeyiz. Bu sevinç dolu karşılamanın yansıması olarak okulumuzda pano hazırlanmıştır.  Panoyu hazırlayan Leyla TEKALP ve Fatma RENÇBER öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okul bahçemizdeki yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyoruz. Okulumuz öğretmeni Yasin ÖZER bahçemize pavlonya ağaç tohumlarını ekerek bahçemize yeni ağaçlar kazandırmayı amaçladı. Bu kıymetli düşünceis ve emeği sebebi ile kendisine teşekkür ederiz.

Mrt

Diyarbakır sur içinde bulunan diyarbakır müzesi ve Hz Süleyman gezimizi gerçekleştirdik. Geziyi planlayarak öğrencilerimizn başında kendilerine eşlik eden öğretmenimiz Gökhan AYVERDİ'ye teşekkür ederiz. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizin artarak devam etmesi için okul öğretmen ve idarecileri olarak çalışmaktayız.

Mrt

Meslek seçimi kişinin hayatında önemli bir olgudur. Meslek seçerken kişi kendisi için belli bir çalışma ortamı, bir hayat şekli seçmiş olur. Seçtiği yolda da hedefine başarıyla ulaşmaya çalışır. Birey, yetenek , ilgi ve istekleri doğrultusunda meslek seçimi yaparsa başarılı, verimli ve mutlu olur. Bu nedenle birey meslek seçimi yaparken kendi özellikleri ile seçeceği mesleğin nitelikleri arasında uygunluk olmasına dikkat etmelidir. Bu durumu göz önünde bulundurarak okulumuzun yürüttüğü "Bu Haftaki Mesleğim" projesinde her hafta bir meslek erbabını öğrencilerimizle buluşturarak mesleğin gerekleri ve deneyimlerini paylaşmalarını sağlıyoruz. Bu hafta Pilotluk mesleğini 20 okul ve 600 öğrencimizin bu meslek hakkında bilgilenmesini sağladık.  Samimi bir şekilde meslekleri ile ilgili bilgi veren pilotlarımıza teşekkür ederiz.

Mrt

Çanakkale Zaferi anısına hazırlanan panomuz için  Özge KARABULUT hocamıza ve Esra BEYTAR KARABULUT hocalarımıza teşekkür ederiz.

Mrt

Okul mescidimizde ramazan ayı mukabelemiz başlamıştır.

Mrt

İstiklal Marşımızın kabulu münasebeti ile okul panomuzu hazırlayan Kübra GÜRSANÇ ve Sacide ÖRNEK hocalarımıza teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu yükseltmek amacıyla dicle üniversitesine gezi düzenledik.

Mrt

Yeşilay haftası bilinçlendirme çalışmaları kapsamında hazırlanan okul panomuz. Emeği geçen Merve ABAK ve Sevda İpek ŞİMŞEK hocalarımıza teşekkür ederiz.

Şbt

İlimizde gerçekleştirilen İmamhatipler arası Genç Muhafızlar Hafızlık yarışmasında Ramazan ÇALIŞKAN il birincisi, Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmasında Abdulvahit FIRAT il birincisi ve Hutbe Okuma Yarışmasında ise M.Hamza GÜNGÖRMEZ il ikincisi olarak okulumuza başarılarla geri döndüler. Kendilerini ve kendilerine emek veren öğretmenlerimizi tebrik eder hayatları boyunca başarılarının artarakk devam etmesini temenni ederim.